Μαλλιά, Ομορφιά

Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά μου: οι 4 πιο συχνές αιτίες

Θέλω μακριά μαλλιά τώρα! Αν αυτή είναι η φράση που σκέφτεστε σχεδόν καθημερινά, ώρα να κάνετε πράξη το στόχο σας. Ονειρεύεστε μακριά υγιή μαλλιά γρήγορα αλλά αυτό δεν γίνεται τόσο εύκολα όσο θα θέλατε. Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που επιβραδύνουν την ανάπτυξη της τρίχας. Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά μου; Ας δούμε τις πιο συχνές αιτίες παρακάτω:

  1. Μακραίνουν τα μαλλιά με το λούσιμο; Σίγουρα όχι με το συχνό λούσιμο Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά το συχνό λούσιμο δεν ευνοεί την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Έρευνες έχουν αποδείξει πως τα μαλλιά είναι πιο δυνατά και μακραίνουν γρηγορότερα όταν τα λούζετε λιγότερο συχνά. Το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών προκαλεί ξηρότητα στην κεφαλή, ενώ η χρήση μεγάλης ποσότητας σαμπουάν μπορεί να κάνει τα μαλλιά ακόμα πιο λιπαρά. Η ιδανική λύση; Να λούζεστε πιο αραιά μέσα στην εβδομάδα με ειδικά σαμπουάν ενδυνάμωσης και θρέψης. Αν λούζεστε κάθε μέρα, προσπαθήστε να λούζεστε μέρα παρά μέρα. Αν πάλι λούζεστε 3 φορές την εβδομάδα, μπορείτε να το μειώσετε.
  2. Ίσως όλο αυτό μοιάζει βουνό, αλλά αν προσθέσετε τη χρήση dry shampoo στο πρόγραμμα σας θα δείτε πόσο πιο εύκολη θα γίνει η προσπάθεια να μακρύνεται τα μαλλιά σας!

Διαβάστε επίσης...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *