Υγεία

Υγιεινή διατροφή το καλοκαίρι: διακοπές χωρίς περιττά κιλά

«Το καλοκαίρι παχαίνουμε, το χειμώνα αδυνατίζουμε” συνηθίζουν να λένε. Με το που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και ξεκινούν οι πρώτες βουτιές, αρχίζουν και οι προτιμήσεις σε λαχταριστές αλλά όχι τόσο υγιεινές τροφές και γλυκά. Τι μπορείτε, όμως, να κάνετε για να αποφύγετε τα περιττά κιλά; Η υγιεινή διατροφή το καλοκαίρι είναι η λύση!

Βασικοί κανόνες για υγιεινή διατροφή το καλοκαίρι:
  • Η υγιεινή διατροφή το καλοκαίρι απαιτεί πολλά γεύματα! Ακολουθήστε ένα χαλαρό πρόγραμμα διατροφής με μικρά και συχνά γεύματα ώστε να είστε χορτάτοι όλη μέρα. Το καλοκαίρι συνηθίζεται να αντικαθιστούμε γεύματα με παχυντικά σνακς, όπως παγωτά, τυρόπιτες και σάντουιτς τα οποία κρύβουν πολλές θερμίδες. Φροντίστε να έχετε πάντα 3 κύρια γεύματα μέσα στη μέρα και μικρά υγιεινά καλοκαιρινά σνακς ενδιάμεσα.
  • Η σωστή διατροφή το καλοκαίρι περιλαμβάνει πολλά υγρά! Όσο χαίρεστε την ανεμελιά της παραλίας ή κάνετε βόλτες στο κέντρο της πόλης απολαμβάνοντας τον ήλιο, ο οργανισμός αφυδατώνεται. Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας μπουκαλάκια με νερό για να πίνετε όσο χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και να επιλέγετε το δροσιστικό κρύο τσάι ως καλοκαιρινό ρόφημα.

Διαβάστε επίσης...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *